Waxen is een goede manier van hygiëne. Je kunt er mooi van worden. Maar het waxen heeft ook zijn voor en nadelen. Niet een ieder kan tegen waxen. Dat is best wel vervelend, want dat is het einde van waxen. Gelukkig niet, want er zijn manieren om het waxen toch te kunnen doen zonder problemen.

Tips voor het waxen

Haargroei

Of je nu net begint met harsen of een professional bent, onthoud altijd dat je het haar een beetje moet laten groeien (voor de beste resultaten is de aanbevolen tijdsduur 3-4 weken sinds je laatste wax of 2-3 weken sinds je laatste scheerbeurt). Als je haar te kort is, heeft de wax moeite om de haren goed vast te houden om ze te verwijderen. Als ze te lang zijn, kan het een paar pogingen kosten om ze te verwijderen.

Ontspan

Er is één ding waar geen zelfzorg momenten compleet is zonder: een warm bad. Terwijl je inweekt, zal het water ook het haar verzachten, waardoor het gemakkelijker te verwijderen is. Het warme water kan ook je huid verzachten, dus we raden aan om een ​​paar uur te wachten met harsen – meer dan genoeg tijd om een ​​manicure of een gezichtsmasker in te knijpen. Een paar eenvoudige manieren om ervoor te zorgen dat je waxbeurt niet zo erg pijn doet? Plan uw wax niet rond de tijd van uw menstruatie, wanneer de huid gevoeliger kan zijn.

(Het is ook een algemene beleefdheid voor technici om te voorkomen dat ze rond die tijd van de maand boeken.) Pro’s raden ook aan alcohol te vermijden vóór uw afspraak – “het maakt uw bloed alleen dunner en gevoeliger voor pijn”.

Exfolieer voor het waxen

Elke fase van je huidverzorgingsroutine is belangrijk en exfoliëren is een essentieel onderdeel om de zachte, gladde huid te krijgen die je wilt. Dus hier is hoe te exfoliëren voor het harsen: een dag of twee van tevoren, wrijf de droge huid voorzichtig weg met een bodyscrub of poetsmiddel. Hierdoor krijgt de wax een goede grip op het haar, en niet op je huid. Zorg dat je schoon bent. Ja, het is een vriendelijkheid voor je waxer dat je fris en gereinigd aankomt, maar het zal ook helpen om je wax soepeler te laten verlopen. Natuurlijke oliën, zweet of bodylotions kunnen ook voorkomen dat wax zich hecht.

Na het waxen

48-uurs regel

Je moet je benen de eerste 48 uur na het harsen schoon en droog houden en ook alles vermijden dat je tere huid kan irriteren. De lijst omvat exfoliëren, sterk zonlicht, sauna’s, synthetische kleding en stomende, hete baden (nog een reden om het meeste uit uw pre-wax bad te halen). Vermijd een paar dagen openbaar water zoals zwembaden”. Als u dat niet doet, loopt u mogelijk een verhoogd risico op het krijgen van een infectie, en dat wil niemand.

Scrub na het harsen

Als je je afvraagt ​​of je voor of na je wax moet exfoliëren, kun je beide doen – maar na het waxen is exfoliëren een must. Twee of drie keer per week is voldoende om ingegroeide haartjes en bultjes die bij hergroei kunnen optreden, te voorkomen.

Ga door met de zorg

Neem de eerste dagen na het harsen warme douches en gebruik verzorgende, hydraterende doucheproducten. Blijf de eerste paar dagen na uw harsafspraak bij zachte, geurvrije lichaamswassingen en crèmes. Vermijd lotion, zeep of andere toiletartikelen met kunstmatige geur of kleur.

Geen afspraken

Dit is een vrij standaardregel waar de meeste waxers je voor zullen waarschuwen, maar het is gemakkelijk te vergeten. Elke vorm van actie daar beneden – in het bijzonder seks, kan tot ongemak leiden. Het kan overmatige wrijving veroorzaken door wrijving op een extra gevoelige huid.

Kies voor losse kleding

Eén ding om in gedachten te houden, zowel voordat je naar je afspraak gaat als daarna: alles wat strak zit, kan ruwe plekken wrijven en irriteren.

Vermijd intensieve trainingen

Nog een reden om leggings (en je lichaam) rust te geven: Activiteiten zoals hardlopen, aerobics of fietsen kunnen wrijving veroorzaken in behandelde gebieden en zweten kan ook irriterend zijn.